Сьогодні у Луцьку вкотре оголошено День жалоби – зі сходу України привезли в домовині ще одного Героя. Віктор Мельничук загинув 25 листопада у Донецькій області за загадкових обставин. Подробиць командування покамість не повідомляє навіть сім’ї загиблого.

Тож сьогодні вночі тіло загиблого Віктора Мельничука активісти разом з його побратимами привезли до Луцька. Героя привезли додому у закритій домовині. У Свято-Троїцькому кафедральному соборі вже зранку відбулось відспівування душі полеглого Віктора Мельничука. Опісля, відбулась громадянська панахида на Театральній площі міста Луцька.

Віктор Мельничук народився  20.02.1962 р. Чоловік пішов на передову добровольцем. Служив Віктор Мельничук у складі 14-ї ОМБр. Загинув за загадкових обставин у Донецькій області.

Провести Героя в останню путь прийшли рідні та близькі, друзі та односельчани, бойові побратими, командування, комісари та просто пересічні лучани.

Заступник командира 14-ї ОМБр Микола Гінайло у своєму прощальному слові попросив у сім’ї загиблого вибачення за те, що не зміг вберегти Віктора Мельничука і не зміг його привезти додому живим.

«Пробач мені (до дружини, - прим.авт), пробач мені дорога… що не зміг його привезти додому живим. Я завжди кажу і обіцяю, може без руки, може без ноги, але привезу живим. А цього разу не зміг, не вберіг. Він поліг за те, щоб москальський чобіт не топтав нашу землю, щоб наші діти і внуки могли жити на своїй землі, за вільне голубе небо… Прийміть мої співчуття», - мовив Микола Гінайло.

Поховають Віктора Мельничука в рідному селі Омельне на місцевому цвинтарі.