Колишній начальник СБНОН Луцького МВ УМВС та двоє оперуповноважених нині перебувають на лаві підсудних. Колишніх правоохоронців судять за перевищення владних повноважень, завідомо незаконні затримання, незаконне позбавлення волі або затримання, катування, збут наркотичних засобів, приховування злочину та службове підроблення. Проте підсудні відкидають всі звинувачення та переконують, що справу проти них відкрили навмисне, позаяк вони «перейшли дорогу» колегам-силовикам з управління СБУ.

Зокрема, кілька років тому, співробітники Сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків накрили у Луцьку нарколабораторію. Однак згодом, саме їх звинуватили в збуті наркотичних засобів, а особи, які мали відношення до діяльності лабораторії, проходять відтепер у справі як свідки. В той же час, подейкують, що справа повернула в інше русло з легкої руки співробітників СБУ, які за чутками мали відношення до цього незаконного бізнесу.

Обвинувальний акт щодо працівників СБНОН надійшов до Луцького міськрайонного суду ще в листопаді минулого року, проте справа слухається в суді й досі. Щоправда вже іншим суддею. Так, спочатку провадження розглядала суддя Алла Борнос. Однак їй було заявлено відвід, тож справу передали Ярославу Артишу.

На початку судового засідання суддя ухвалив, що буде продовжувати розгляд справи з тих матеріалів, які ще не досліджувалися та не буде клопотати про новий судовий розгляд, позаяк він цілком погоджується з процесуальними рішеннями, які прийняла його колега Алла Борнос.

Натомість самі підсудні категорично заперечують свою вину в інкримінованих злочинах та переконують, що справа сфабрикована. Обвинувачені вказують, що навіть у самому обвинувальному акті та інших матеріалах є дуже багато неточностей і спірних моментів. Разом з тим, підсудні мають надію, що суд у всьому розбереться та винесе справедливий вирок.

На час розгляду справи в суді усі троє обвинувачених відсторонені від служби, проте вони ще мають надію повернутися в правоохоронні органи.