Двох жителів Ковельщини посадили за ґрати через крадіжку та напади на місцевих жителів. Один зі злочинців, що родом із Маневицького району вже кілька разів відбував строк за схожі злочини.

В середині червня цього року уродженець Маневицького району, близько 02:00 ночі напав на перехожого та побив його. Коли потерпілий від побоїв втратив свідомість, злочинець одразу ж зірвав з його шиї ланцюжок із золотим хрестиком та почав нишпорити по кишенях.

В одній з кишень штанів зловмисник знайшов 30 гривень і телефон, а в іншій - посвідчення працівника міліції. Проте, це аж ніяк не налякало хулігана, позаяк він просто поклав посвідчення назад до кишені потерпілого, а сам попрямував у невідомому напрямку.

Через кілька днів нападник зустрів свого товариша і разом вони пішли в гості до знайомого. Там, добряче випивши, господар обійстя почав розповідати, що колись робив ремонт в одній з квартир, а власники помешкання йому недоплатили. Тому, для встановлення справедливості п’яні товариші вирішили пограбувати відремонтовану квартиру.

Першим до помешкання через вікно заліз горе-майстер, а за ним і спільники. Чоловіки витягли з квартири перфоратор, яки наступного дня продали на Завокзальному ринку міста Ковель за 500 гривень.

З матеріалів справи вбачається, що буквально через три дні після крадіжки той самий грабіжник, прогулюючись зі своєю подругою поблизу місцевої автостанції, почув, як п’яненький чоловік просить відвезти його додому в сусіднє село. Скориставшись ситуацією, злочинець запропонував п'яничці підвезти його додому, та зауважив, що машина знаходиться за автостанцією поблизу місцевого супермаркету. Не довго думаючи, чоловік погодився, вочевидь надто поспішав додому. Та щойно чоловіки зайшли за супермаркет, п'яничка отримав удар по голові та одразу знепритомнів.

Хулігана не зупинило навіть те, що в той час на автостанції та у супермаркеті було багато людей, адже подія сталася близько 16:00. Побачивши, що чоловік не має при собі грошей, нападник нахабно зняв обручку з пальця жертви і втік.

Однак невдовзі хулігана затримали працівники міліції, які відкрили проти нього чергове кримінальне провадження за статтею розбій. Через кілька днів міліціянти затримали і його компаньйона, з яким вони викрали перфоратор із квартири. Зрештою Ковельський міськрайонний суд засудив розбійника до 5 років, а його товариша-злодія до 3 років позбавлення волі.