Віднедавна провести семінар, конкурс, олімпіаду, зустріч чи будь-який інший заклад у стінах освітніх комунальних установ Луцька можна буде лише після дозволу управління освіти.

Зокрема, відповідну інформацію поширило управління освіти Луцької міської ради для керівників дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів від 7 грудня 2015 року - пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Зауважимо, що таку вказівку управління освіти дало невдовзі після того, як представники Фонду «Новий Луцьк» побували на святі у Луцькій загальноосвітньої школі №16 1 грудня. Того дня свій перший документ – посвідчення учня, а також пізнавальні книги про рідне місто - отримали більше 80 учнів з нагоди свята Дня Букваря.

Нагадаємо, нещодавно під час прес-конференції для місцевих журналістів засновник Фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця зауважив, що Фонд постійно стикається з опором з боку міської влади. До прикладу, навіть 1 вересня в деяких школах представникам Фонду забороняли вітати першокласників.

Тож, у повідомленні управління освіти йдеться:

«Для забезпечення належного оперативного планування роботи, зобов’язуємо керівників освітніх установ, що є комунальними закладами, заздалегідь повідомляти в управління освіти про заходи (семінари, конкурси, олімпіади, зустрічі, презентації, ін.), що проводяться на базі Вашого закладу іншими установами, управліннями, фондами, громадськими об’єднаннями, тощо.

Зазначену інформацію необхідно надсилати на адресу управління електронною поштою, вказавши час, місце проведення заходу, ініціатора його проведення, запрошених представників ЗМІ».