Не чекати того, коли держава врешті згадає, що навчальний процес – це не тільки зарплата вчителям і плата за енергоносії, вирішили батьківські комітети Луцької ЗОШ №12. Вони звернулися за допомогою у придбанні нових шкільних парт до Офісу розвитку кварталу, що на пр. Відродження, 10. Про це інформує прес-служба Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

«Парти у нашому класі стояли старенькі, адже вони були завезені ще з того часу, коли відкрилася школа, це було в 1987 р. Не одне покоління уже виросло за цими партами, а потреба виникла в тому, що всі парти однакового зросту, а дітки приходять у перший клас менші, вищі і є що зовсім високі. Тому у нас виникла така думка звернутися у Фонд Ігоря Палиці. Ми знаємо, що він дуже багато допоміг нашій школі і спробували звернутися до нього за допомогою ще раз. Були приємно здивовані, коли парти придбали не лише на наш клас, а й на три класи: 1-б і 5-А клас також вже сидять за новими партами» – розповіла вчитель Луцької ЗОШ №12 Ольга Гурманська.

Якісне шкільне обладнання має велике значення не лише для вдосконалення навчального процесу, збереження високої працездатності, а й для здоров’я учнів. Статистика свідчить, що 70% дітей шкільного віку мають проблеми з опорно-руховим апаратом.Це пов’язано, насамперед, з тим, що діти змушені протягом декількох навчальних годин сидіти за партами, які не відповідають санітарним вимогам.

Валентина Зеленюк – вчитель 1-Б класу зауважила, що ці парти є дуже зручні, адже вони розраховані на учнів з 1 по 11 клас. Це парти протисколіозні і вони регулюються відповідно до зросту дітей.

Наступна співпраця із Фондом «Новий Луцьк» можлива у створенні батьківського благодійного фонду. В офісах розвитку кварталу можна отримати детальну інформацію про те, як вони функціонують і які мають переваги.