Нововолинський міський суд покарав чоловіка за торгівлю зброєю. 

Ще в лютому цього року у Нововолинську під час оперативної закупки правоохоронці спіймали на «гарячому» чоловіка, який намагався продати гранатомет. 

Як стало відомо у ході досудового розслідування, ще на початку цього року злочинець познайомився з чоловіком, який запропонував йому придбати бойовий припас «РПГ-26». 

Вочевидь, ця пропозиція зацікавила чоловіка, бо він почав шукати, кому б перепродати зброю. Довго чекати не довелось і незабаром він напитав людину, яка зацікавилася пропозицією придбати РПГ. Під час продажу торговця зброєю і затримали правоохоронці. 

Згідно з висновками експертизи зброя, яку продавав чоловік, є стандартною реактивною протитанковою гранатою РПГ-26 промислового виготовлення, яка призначена для боротьби з танками, самохідними артилерійськими установками та іншою броньованою технікою, відноситься до категорії бойових припасів і належить до вибухових пристроїв військового призначення. 

У суді горе-бізнесмен щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю злочину та просив суворо його не карати. 

Отож Нововолинський міський суд, призначаючи покарання, врахував ступінь тяжкості вчиненого злочину та присудив обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки з іспитовим терміном у 2 роки.