В одному з будинків Луцька між двома сусідками розгорівся скандал довкола водопроводу. Одна жінка переконує, що її сусідка «врізалася» в її трубу, а інша доводить, що зробила все законно. Зрештою, перша «відрізала» воду іншій, а та, в свою чергу, пішла до суду.

Так, позивачка Алла Хом'як розповіла, що разом зі своєю мамою та дітьми мешкає в двоквартирному будинку по вул. Чекаліна. В іншій квартирі проживає її сусідка Зоя Петровська, і саме через її квартиру проходить внутрішньобудинкова мережа водопостачання, яка перебуває в спільній власності мешканців будинку.

Проте в червні цього року сусідка позивачки проводила ремонт водопроводу в себе в квартирі, відтак «відрізала» воду Аллі Хом'як.

Тоді жінка звернулася до КП «Луцькводоканал» зі скаргою на дії сусідки і 25 червня водоканал видав припис, яким зобов'язував Зою Петровську відновити водопостачання.

Проте сама відповідачка цілком заперечує та не хоче підключати воду своїй сусідці, мовляв, водопровід це її приватна власність, а відтак вона не зобов'язана забезпечувати сусідів водою.

Жінка пояснила, що водопровід загального користування проходить по їхній вулиці, і саме від нього колись її батько підвів труби до оселі, а сусіди Хом'яки попросили тимчасово під'єднатися до труби Петровських. І це «тимчасово», переконує відповідачка Зоя Петровська, триває вже близько 30 років. Зрештою, цього року жінка вирішила замінити труби, а відтак і відрізала своїм сусідам воду, позаяк впевнена, що це її приватна власність.

Всі свої доводи жінки повторили і в Луцькому міськрайонному суді, який вирішив зобов'язати Зою Петровську все таки під'єднати своїх сусідів до мережі водопостачання.

Втім жінка не погодилася з таким рішенням суду та подала апеляційну скаргу.

Проте й Апеляційний суд Волинської області вирішив, що жінка не мала права самовільно відключати своїм сусідам воду. Щоправда після судового засідання Зоя Петровська заявила, що буде оскаржувати рішення суду в апеляційному порядку.