До 9 років тюрми засудили охоронця підприємства, який ніби то забив до смерті чоловіка.

Інцидент трапився наприкінці 2014 року. Тоді на підприємство, що знаходиться в селі Смоляри-Світязькі Шацького району приїхало кілька чоловіків, яких директор товариства наказав тимчасово поселити у вагончику для робітників.

Впродовж кількох днів один з приїжджих частенько зникав, а знаходили його вже п'яним, то у сільському магазині, то біля лісу. Одного разу п'яничка ледь не втопився, адже будучи «під мухою» поліз у човен та поплив перевіряти рибацькі сітки. На щастя в той час на озері відпочивали місцеві молодики, які побачили, що човен перекинувся та кинулися рятувати чоловіка. І п'яничку, і човен хлопці доправили до берега. Проте і після цього випадку чоловік продовжив випивати.

Як згодом розповідали працівники підприємства, раніше чоловік працював разом з ними, проте через постійні п'янки його звільнили.

Того ж дня, коли трапився інцидент на озері, п'яничку поклали спати у вагончику для робітників. Проте вже вночі чоловіка знайшли побитим. Першим його виявив охоронник підприємства, який спершу намагався самостійно підняти п'яничку та провести на територію підприємства. Однак він був змушений покликати когось на підмогу, оскільки не мав сил, дотягнути нетверезого робітника.

На крики чоловіка підійшов напарник охоронника, вони разом поклали побитого п'яничку на возик та відвезли до вагончика, де завели чоловіка в душ, аби він змив кров та багнюку. Проте за кілька хвилин охоронник повідомив, що чолов'яга помер просто в душі.

Разом з тим, викликати «швидку» та поліцію сторож не став, оскільки без дозволу керівництва він не мав права цього робити. Відтак, чоловік вирішив чекати до ранку.

Проте згодом, інші приїжджі розповіли, що з самого ранку охоронник ретельно вимивав вікна, підлогу та двері вагончика, а також виносив якісь палиці. Саме це й дало підстави правоохоронцям запідозрити сторожа у скоєнні вбивства. Проти чоловіка відкрили кримінальне провадження, тож невдовзі його розглядав Любомльський районний суд.

Сам обвинувачений цілком заперечував причетність до вбивства та не визнав себе винним, проте стороні обвинувачення вдалося переконати служителів Феміди, що саме охоронник забив до смерті потерпілого.

Відтак, вироком Любомльського районного суду чоловіка засудили до 9 років позбавлення волі. Зауважимо, що сторони по справі ще мають можливість оскаржити вирок в апеляційному порядку.