33-річний лучанин двічі вдарив металевою трубою свого знайомого по голові, через те, що останній образив їхню спільну знайому. Як наслідок — від отриманих травм чоловік помер на місці, а його кривдник відсидить 8 років за ґратами.

Трагедія сталася наприкінці вересня. Тоді компанія людей відпочивала в будівельному вагончику, який знаходиться біля житлового будинку за адресою вул. Карпенка-Карого, 11.

Так, будучи напідпитку один чоловік з компанії обізвав свою товаришку. Та, в свою чергу дуже розізлилася та розплакалась. Тож, аби помститися за честь дівчини 33-річний лучанин схопив металеву трубу, забіг до вагончика та тричі вдарив задираку. Два удари припали потерпілому в голову.

Після цього нападник вибіг з вагончика та викинув трубу біля місцевого кіоску.

В цей час ще один випивоха зайшов до приміщення, аби переконатися, що з його товаришем все гаразд, проте знайшов його мертвим. Тоді ж чоловік негайно викликав «швидку» та поліцію і вже невдовзі зловмисника затримали.

Судили його в Луцькому міськрайонному суді. Де він цілком визнав свою вину, щиро розкаявся та просив його суворо не карати.

«Вину свою визнаю. Я не хотів його смерті. Я дуже шкодую про це», - заявив обвинувачений.

Проте родичі загиблого вимагали для підсудного найсуворішого покарання та заявили цивільний позов про відшкодування близько 2 500 гривень матеріального та 75 000 морального відшкодування.

Разом з тим прокурор просив призначити обвинуваченому покарання у виді 9 років позбавлення волі.

Зрештою, суддя Луцького міськрайонного суду Ярослав Артиш виніс вирок, яким засудив обвинуваченого до 8 років ув'язнення та зобов'язав його відшкодувати родичам загиблого моральну та матеріальну шкоду в повному обсязі.

Проте сторони по справі ще мають можливість оскаржити вирок суду в апеляційному порядку.