Для волинянина збирання грибів закічилося криміналом. Подія трапилася ще у вересні минулого року, коли двоє друзів-волинян поверталися до Любешова з лісу, де збирали гриби.

Однак, по дорозі з'явився автомобіль «Фольсваген Кадді», який прямував їм на зустріч з ввімкненим дальнім світлом фар. Чоловіків «засліпило», тож один з них обурено схопив каменюку і жбурнув її в автівку. За мить машина зупинилася і почала розвертатись, тому грибники, зрозумівши що можуть отрмати прочухана, драпанули в ліс.

Всередині автомобіля на той час сиділо троє чоловіків, які саме поверталися із заробітнів в Росії. В підходящий момент, вони вискочили з машини, вхопили одного з грибників та почали його лупцювати. Інший же грибник, помітивши, що його напарника гамселять - кинувся у бійку з криками «Я всіх поріжу». Виявилось, що у руці грибник тримав ніж, яким почав розмахувати у різні боки. В результаті, один пасажирів автомобіля отримав чотири ножові поранення та струс головного мозку. Внаслідок сильного удару, чоловік без свідомості впав на землю.

Грибники зрозуміли, що вже переборщили з обороною і кинулися втікати. Саме в той момент від заправки виїхала «Волга», тож вони вскочили в автівку та попросили відвезти їх до лікарні. Дорогою до лікарні чоловік вирішив позбутися ножа та викинув його десь посеред поля.

Тим часом заробітчани залишились поблизу лісу на дорозі, аби викликати медиків та правоохоронців. Як наслідок, силовики порушили провадження по факту нанесення тяжких тілесних ушкоджень і невдовзі справу передали до суду. Відтак, Любешівський районний суд, вивчивши всі представлені докази та вислухавши свідків у справі, визнав грибника-нападника винним. Тож, чоловік 5 років проведе за ґратами, якщо протягом трьох років попадеться на новому злочині.