Злодій-рецидивіст, який має 7 судимостей, скоїв низку розбійних нападів у місті Ковель. Чоловік не лише пограбував, а й побив кількох людей.

Зокрема, в серпні зловмисник напав на перехожу жінку, вдарив її в обличчя та викрав мобільний телефон. Як розповіла згодом сама потерпіла, того вечора вона поверталася додому і дорогою говорила зі своєю мамою по мобільному телефону. Назустріч їй ішов молодик, одягнений в темний одяг. Чоловік підійшов до неї та схопився за телефон, проте жінка не хотіла віддавати хулігану пристрій та тримала його зі всіх сил. Але тоді нападник зацідив жінці в зуби і лише тоді вона відпустила мобільний. Розбійник одразу «накивав п'ятами», а жінка пішла в стоматологічну клініку знімати побої, оскільки після удару в неї з рота пішла кров. При огляді в стоматолога виявилося, що нападник пошкодив жінці кілька зубів та зламав коронку.

Через кілька годин зловмисник пограбував ще одну жінку. Того вечора вона відпочивала з поругами в місцевому ресторані, а коли вийшла, то вирішила йти додому пішки. Подруга потерпілої запропонувала їхати з нею разом на таксі, проте в цей момент до дівчини підійшов чоловік, який різко зірвав з її шиї золотий ланцюжок. Згодом дружина нападника здала прикрасу в ломбард.

І вже за тиждень злочинець скоїв новий напад. В продуктовому магазині він помітив двох чоловіків, які щось купували - один з них розплачувався банківською карткою. Хуліган запам'ятав пін-код картки, який покупець вводив на терміналі, а потім прослідував за ними, щоб викрасти картку. Коли чоловіки дійшли до неосвітлюваної частини вулиці, нападник вдарив одного з них так сильно, що той відразу впав, а іншого він повалив на землю та ще й притис рукою, аби той не пручався. Тож другою руклю він обнишпорив кишені жертви, з яких дістав мобільний телефон, гроші та цигарки.

Тієї ж ночі злочинець пограбував ще одного перехожого, в якого викрав годинник, срібний ланцюжок, гроші та мобільний телефон. Коли чоловік прийшов додому і рідні побачили його побитим та без годинника, то одразу звернулися до правоохоронних органів.

Відтак, за орієнтуванням скаржників поліцейські почали шукати підозрюваного та передали цю інформацію своїм колегам. І вже за кілька годин зловмисника затримали на місцевій автостанції, де він з дружиною чекав на автобус. Проте поїхав обвинувачений не в заплановану подорож, а у відділення поліції.

За фактом серії нападів правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею розбій.

В суді злочинець визнав себе винним лише у кількох епізодах. Проте прокуратура повністю довела причетність чоловіка до всіх вищезазначених злочинів. Відтак Ковельський міськрайонний суд засудив серійного нападника до 7 років і 2 місяців позбавлення волі.