Сьогодні 16 грудня членами виконавчого комітету Луцької міської ради був прийнятий проект «Комплексної програми розвитку освіти міста на 2016-2020 роки».

Начальник управління освіти Олег Гребенюк доповів, що даним проектом рішення буде продовжено програму розвитку освіти 2010-2015 років. Вона не є автономною тому, що її зміст узгоджений з обласною програмою розвитку освіти на наступні 4 роки. Проте, Олег Гребенюк зауважив, що у міську програму були внесені зміни у зв’язку з низкою рішень, які прийняли на сесіях Луцької міської ради. Зокрема були додані пункти про:

  • Духовно-моральне виховання;
  • Оздоровлення школярів;
  • Військово-патріотичне виховання.

Начальник управління освіти розповів, що першим розділом оновленої програми передбачено реконструкцію дошкільних навчальних закладів, які сьогодні задіяні для інших цілей. Зокрема йшлось про садочок  на вул. Декабристів,23, роботу якого планують відновити у повному об’ємі.  Також заплановано відкриття додаткових груп у ДНЗ №1, №6, №20 і №28. Олег Гребенюк передбачає, що дані заходи створять 210-220 додаткових місць.

Загалом на реалізацію комплексної програми розвитку освіти міста потрібно 310 мільйонів гривень. Тож з міського бюджету планують виділити половину суми – 150 мільйонів.