Олександра Кондратюка та Сергія Копитка судили за несплату податків. Вироком суду їх було зобов'язано сплатити по 340 000 гривень штрафу. Проте засуджені та прокурор оскаржили вирок в апеляційному порядку, відтак справу відправили на доопрацювання.

Так, Олександра Кондратюка та Сергія Копитка звинувачують в тому, що вони в період з березня 2008 по березень 2009 року ухилялися від сплати податків.

Зокрема, Олександр Кондратюк, будучи директором ПП «Макаронна компанія» та ПП «Нотіс М» за попередньою змовою з Сергієм Копитком

завищували валові витрати та податковий кредит шляхом складання документів про здійснення господарських операцій з фірмами ПП «Гратіс-Плюс», ПП «Зерно-зберігальна компанія» та двома приватним підприємцями.

Хоча насправді, переконує сторона обвинувачення, зазначені контрагенти ПП «Макаронна компанія», які були підконтрольні Сергію Копитку, господарської діяльності не здійснювали, а документи про господарські взаємовідносини з ПП «Макаронна компанія» мали для Кондратюка та Копитка завідомо безтоварний характер.

Таким чином до бюджету не було сплачено податку на прибуток в сумі 2 502 117 гривень, ПДВ в сумі 2 311 183 гривень, а всього на загальну суму — 4 813 301 гривень.

Крім того, Олександру Кондратюку інкримінували ще один епізод несплати податків на сум 1 811 025 гривень.

Зрештою, обох підприємців засудили до штрафу в розмірі 340 000 гривень з конфіскацією майна та позбавили права займатись господарською діяльністю протягом трьох наступних років.

Зауважимо, що Сергій Копитко наразі відбуває покарання за вбивство свого товариша Олега Бахматенка. За цей злочин його засудили до 12 років позбавлення волі.

Втім ні сам Копитко, ні Кондратюк своєї вини щодо несплати податків не визнали та оскаржили вирок суду в апеляційному порядку. В своїх скаргах обоє просили вирок суду І інстанції скасувати, а їх самих виправдати. Натомість прокурор, який також подав апеляційну скаргу, просив для обвинувачених суворіше покарання.

Зрештою, заслухавши доводи сторін колегія суддів Апеляційного суду Волинської області ухвалила скарги апелянтів відхилити, а провадження повернути прокурору на доопрацювання.