Подія трапилася ще влітку минулого року, близько 21-ї години ковельчанин повертався з річки додому і йому раптово стало зле. Все відбулося після того, як він в компанії своїх друзів випив чарку коньяку.  

Після нетривалого застілля чоловік пішов додому, проте вмить йому стало недобре і він просто знепритомнів посеред дороги. До нього відразу підбігли двоє хлопців, які начебто намагалися йому допомогти піднятися.

Один з молодиків нахилився над ним і «рвонув» з його шиї золотий ланцюжок з хрестиком вартістю майже 10 тисяч гривень.  Буквально за дві хвилини хлопці зникли, лишивши чоловіка лежати на дорозі. В результаті, він опритомнів вже у лікарні і тільки тоді зрозумів, що його обікрали.

Невдовзі правоохоронці знайшли молодика, якого підозрювали у даному злочині. Ним виявився неоднарозово судимий волинянин.

Відтак, Ковельський міськрайонний суд вивчивши всі обставини справи, визнав хлопчину винним у крадіжці та призначив йому покарання строком на 5 років з іспитовим терміном три роки. Також суд стягнув з обвинуваченого 16 тисяч гривень майнової шкоди.