Бойовикам вдалося взяти в полон бійця з батальйону «Айдар», який зловживав алкоголем. Тепер він надає їм цінну інформацію про ЗСУ в зоні АТО.

Новину повідомив волонтер Родіон Шовкошитний, передає «Преса України».

«Пару днів тому отримую перехоплення від розвідки: «Противник по Горлівці хвалиться, що полонений айдарівець дає багато цільової інформації. Бойовики у свою чергу посилили передові дозори оскільки бояться провокацій з боку ЗСУ!!!»- повідомив волонтер.

Він також зв'язався зі своїм джерелом - бійцем в зоні АТО, який підтвердив йому інформацію про те, що в полон до бойовиків потрапив український військовий. Згідно з інформацією цього джерела, боєць пішов купувати алкогольні напої та не повернувся.

Шовкошитний надсилається на користувача соцмережі під ніком Alex VS Ukrop, який вказав на відео, зняте одним з телеканалів «ДНР». У сюжеті представлений полонений з батальйону «Айдар».

«Це...бухало з самого полігону і на позиції, кинуло позицію і кудись поперло серед ночі, в підсумку потрапив у полон, злив противнику все що знав і тепер цього героя потрібно рятувати! Розстріляти!»- пише користувач.

На відео полонений розповів, що він потрапив до бойовиків 4 дні тому і є бійцем батальйону «Айдар». Сам з Рівного. Каже, що пішов знімати розтяжку, його оглушило і він пішов, куди попало, не орієнтуючись у просторі. На запитання журналістів про перегляд його позиції щодо «республік» він заявив, що це не війна ЗСУ та що українцям не слід брати в ній участь. «ЛНР» і «ДНР», на його думку, мають право жити окремо від України, як і Крим.

На відео видно, що до бійця було застосовано фізичне насильство, тому цілком можливо, що слова, які він виголошує у відеосюжеті, не щирі і сказані під тиском.