Двоє п'яних волинян попросили жителя Ковельського району підвезти їх в сусіднє село. Спершу чоловік погодився, однак за умови, що хлопці заправлять йому машину. Проте, в останній момент водій відмовився везти захмелілих молодиків, а тому вони накинулися на нього з кулаками та відібрали авто.

Події розгорталися в квітні цього року на одній з АЗС смт. Голоби, Ковельського району.

Тоді один з чоловіків велосипедом приїхав на автозаправку купити собі цигарок. Там він зустрів своїх товаришів і вони вирішили поїхати в село Переспа. Проте, оскільки машини в них не було, вони попросили чоловіка, який приїхав на АЗС, щоб він відвіз їх у визначене місце. Волинянин погодився, проте за умови, що хлопці заправлять його авто. Тоді хлопці купили кілька літрів бензину, заправили авто та разом з водієм рушили в дорогу. Проте кермувальник, який також був напідпитку, дорогою передумав їхати в село Переспа, а відтак відвіз молодиків лише до місцевого автовокзалу.

Пасажирам це не сподобалося і вони вирішили будь-що дістатися до визначеного місця. Відтак, вони вийшли з машини та почали витягувати водія на вулицю. А коли побачили, що чоловік закрився в машині то розбили скло, дістали та побили бідолаху, а самі забрали його «Опель Кадет».

Знайти хуліганів змогли лише правоохоронці. Хлопці поїхали в село Жмудче, Ковельського району, де залишили автомобіль на подвір'ї житлового будинку. Крім того, в машині правоохоронці знайшли великий ніж, який відноситься до холодної зброї.

Проти хуліганів відкрили кримінальне провадження за статтею незаконне заволодіння транспортним засобом та незаконне поводження зі зброєю. В суді обоє визнали свою вину, хоча й вказали, що на побиття та викрадення авто їх спровокував сам потерпілий.

Натомість водій в судовому засіданні заявив цивільний позов, яким вимагав стягнути з дебоширів 100 000 гривень моральної та 5 650 гривень матеріальної шкоди, а також 10 000 гривень витрат на юридичну допомогу.

При винесенні вироку суддя Ковельського міськрайонного суду врахував, що один з обвинувачених брав участь в АТО. Проте, призначив обом підсудним покарання у виді 3 років позбавлення волі. Крім того, обвинувачені зобов'язані солідарно сплатити 50 000 гривень моральної шкоди та 10 000 гривень витрат на юридичну допомогу.

Зауважимо, що вирок суду ще може бути оскаржений в апеляційному порядку.