У Луцьку – наплив школярів та дошкільнят з навколишніх сіл.  Про це розповів претендент на посаду п’ятого заступника міського голови Андрій Киця під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Нагадаємо, на сесії депутати підтримали лише чотирьох з п’яти запропонованих Миколою Романюком кандидатур на посади заступників мера. Відтак, мер Луцька пообіцяв, що знайде достойного кандидата, аби в нього було таки 5 заступників. Якщо таку ініціативу підтримають, п’ятий заступник опікуватиметься питаннями культури, охорони здоров’я, освіти а також відділом зв’язків з громадськістю, відділом у справах сім’ї та молоді в Луцьку.

Так, потенційний заступник Луцького міського голови Андрій Киця зазначив, що у школах міста навчаються близько двох тисяч дітей з прилеглих сіл. Також він  наголосив на тому, що Луцьк чекає так звана «міграція» школярів.

«Діти народжуються, ростуть – і це добре. Проте, перед нами постає потреба в забезпеченні місць в школах та садочках. Адже ми повинні розуміти, що у школи Луцька ходять не тільки маленькі лучани, а й діти з прилеглих сіл» - сказав Андрій Киця. 

Щодо сфери медицини Андрій Киця пообіцяв, що у разі затвердження його на посаді заступника, він шукатиме іноземні Фонди для фінансування медицини Луцька.

Тож, вислухавши виступ Андрія Киці члени комісії підтримали його кандидатуру, однак остаточне слово –  за депутатами на черговій сесії міської ради.