Житель Ратнівського району сів п’яним за кермо та скоїв ДТП, в результаті якої загинуло двоє його друзів. Коли на місце аварії приїхала «швидка», чоловік сів в іншу машину, яку невдовзі також розбив.

Трагедія сталася в червні цього року. Тоді компанія молодиків відпочивала вдома в обвинуваченого. Проте невдовзі хтось з компанії вирішив поїхати гуляти в інше село. Відтак усі троє сіли в «жигулі» білого кольору та поїхали до банкомату. Однак дорогою машина з’їхала в кювет та ще й врізалась в електроопору. Внаслідок ДТП двоє товаришів обвинуваченого загинули.

Чоловік, який проживав неподалік місця аварії тієї ночі почув гучний звук мотора. А потім одразу удар. Він взяв ліхтарик та пішов перевірити, що трапилось. Саме він і виявив загиблих і викликав «швидку» та правоохоронців.

Всього за 7 хвилин на місце ДТП приїхала бригада медиків. Незабаром на місце ДТП приїхав товариш горе-кермувальника, який одразу забрав винуватця аварії та завіз його до себе додому. Коли ж молодик трохи відійшов від шоку, то попросив у друга автомобіль, аби поїхати до родичів загиблих товаришів та сповістити їм страшну новину. Проте замість того, щоб поїхати до них - він дременув в смт. Ратне. Щоправда додому він так і не доїхав.

Дорогою молодик вдруге з’їхав з траси та побив автомобіль. Та зрештою, «шумахера» таки затримали і відкрили проти нього кримінальне провадження. В суді, обвинувачений абсолютно не визнав себе винним та показав, що один з його загиблих товаришів того вечора попросив сісти за кермо. Відтак, він дозволив, а сам їхав на другій машині, тобто на тій, на якій він скоїв друге ДТП.

Втім такі доводи підсудного були цілком спростовані в суді як показами свідків, так і висновками експертів. Рідні загиблих та очевидці переконували, що один із загиблих, котрого підсудний звинувачував в ДТП, сів саме на заднє сидіння і за життя ніколи на перевищував швидкість. В той же час, експерт наголосила на тому, що на кермі автомобіля були виявлені пото-жирові виділення саме обвинуваченого, а тому саме він був за кермом.

Зрештою, вироком суду горе-водія засудили до 5.5 років позбавлення волі та зобов’язали відшкодувати потерпілим моральну шкоду на загальну суму 600 000 гривень.