У 2016 році ЗНО відбудеться без перешкод, йдеться у сюжеті ТСН.16:45. Вступники зможуть зареєструватися на основну сесію вже з 1 лютого. Перед цим за бажанням також можна пройти пробне тестування.

Зареєструватися на нього можна буде у період з 5-го по 30 січня. Оцінювання відбудеться у квітні. Однак, пробне тестування платне, його вартість складає 111 грн.

За словами директора Українського центру оцінювання якості освіти Вадима Карандія, зараз вжито всіх необхідних заходів задля безпеки ЗНО. Після втручання в систему тестів влітку цього року, частково змінили колектив програмістів, що обслуговували інформаційні системи.

Також зараз тривають роботи з модернізації системи та створення окремої комплексної системи захисту тестів. А от від дворівневих тестів з української мови та математики цього року вирішили відмовитися.

«Цей тест не користується попитом у вищих навчальних закладів. Тестування має розпочатися 5 травня з трьох предметів, зокрема з української мови, математики, історії України. Зовнішнє оцінювання з інших предметів буде проведено з 3-го по 17 червня. І також передбачається додаткова сесія у традиційний час - з середини червня до початку липня», - повідомив Карандій.

Як повідомлялося раніше, президент Петро Порошенко наголосив на оновленні підручників. Також глава держави акцентував на важливості синхронізації системи освіти з потребами ринку праці.