ПрАТ «Луцьке авіапідприємство» не змогло зареєструвати право власності на приміщення Лищенського аеровокзалу навіть через суд.

Так, в квітні минулого року представники ПрАТ «Луцьке авіапідприємство» звернулися до Державної реєстраційної служби Луцького району з заявою про повторну  реєстрацію права власності на док-склад, який знаходиться в селі Лище Луцького району. Мовляв, колись право власності було зареєстроване за ПрАТ «Луцьке авіапідприємство», однак правовстановлюючі документи були втрачені, відтак необхідно провести повторну реєстрацію.

Проте держреєстратори відмовили підприємству в повторній реєстрації, а тому представники «Луцького авіапідприємства» пішли до суду.

Юристи компанії подали позов до Волинського окружного адмінсуду про визнання дій реєстратора протиправними та зобов’язання провести державну реєстрацію права власності на майно. В суді представник позивача свою позицію підтримав та пояснив, що після смерті колишнього директора підприємства зникли правовстановлюючі документи і знайти їх не вдалося й досі.

Натомість представники реєстраційної служби переконували, що вони все зробили правильно, і в них були всі підстави для відмови.

Зрештою, суддя Волинського окружного адмінсуду Руслан Денисюк відмовив ПрАТ «Луцьке авіапідприємство» в задоволенні позову, проте сторони ще можуть оскаржити постанову суду в апеляційному порядку.