Завершується ремонт школи у селі Гута Боровенська Камінь-Каширського району – реконструкція фасаду та утеплення приміщення. Як повідомляє Інформаційне агентство "Волинські новини", ремонтні роботи у школі, якій, зі слів місцевих мешканців, уже понад 70 років, відбуваються за підтримки Фонду Ігоря Палиці.

Будівля школи одноповерхова, із пічним опаленням, класні кімнати невеличкі, досить теплі, але тут давно вже сподівалися на економію тепла і на естетику. І ось – мрія здійснилася. Завдяки поблажливій зимовій погоді бригада працює максимально, щоб якнайшвидше завершити роботи у школі, де, до слова, навчається 180 учнів.

Мама учнів школи, місцева жителька Людмила Балик розповідає, що в селі ніхто не пам’ятає, коли була побудована школа, навіть її батьки. З іі слів, будівлі понад 70 років, це дерев’яна споруда, яка вже почала гнити. Отож ремонт став неабиякою подією для селян.

У цих перетвореннях велика заслуга новобраного сільського голови Гути Боровенської Наталії Кобець, колишнього заступника директора із виховної роботи цієї школи. Наталю як кандидата запропонувала партія «УКРОП», і селяни повірили.

«Школа – це було болюче питання, яке завдяки Фонду Ігоря Палиці вже вирішилось», - наголошує Наталія Кобець.

Школа у Гуті, можна сказати, не тримається купи: актовою залою служить клуб, що його ніяк не вдається прогріти, майстернею і спортзалом – ще дві сусідні хатинки. Їдальня розміщується за кількасот метрів у дитячому садку. Тому селяни розробили проект на добудову.

На місці сільської бібліотеки планують звести усе необхідне, адже є для кого працювати.

«Ми зробили проект на будівництво спортзалу і шкільної їдальні. Це на майбутнє, але проект уже є», - розповідає директор школи Віктор Кузьмич. Та додає, що вихованці школи успішно складають іспити, ЗНО, і навчаються в хороших вищих навчальних закладах по всій Україні.

Найважче – зрушити з місця, вважають селяни Гути-Боровинської. Відтепер робота закипить, адже планів вистачає. Найбільша перемога – те, що збагнули, що максимального результату можна досягнути у гурті – тільки разом.