Фонди бібліотеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки поповнили польські книги. 280 підручників із колекції видань Інституту національної пам’яті його представники передали для користування студентам і викладачам волинського вишу.

Як повідомляє Національна телекомпанія України - Волинська регіональна дирекція, поляки сподіваються, що такі зустрічі поглиблять наукові й культурні взаємини між сусідніми народами. Усі книги, видані в Інституті національної пам’яті Польщі фінансують із державного бюджету. Серед презентованих підручників є багато праць, виданих кількома мовами. Зокрема, під час зустрічі презентували книгу українською «Нарис історії Польщі». Книга про минуле сусідньої держави насичена ілюстраціями. Подібні видання представники Інституту національної пам’яті презентують в інших містах заходу України.

«Хотів би наголосити, що понад 200 праць, які були видані у Польщі, і завдяки Інституту національної пам’яті поповнили фонди бібліотеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. З такими презентаціями ми їздимо не лише по Україні, але й презентуємо книги в інших державах, а також, нещодавно, була презентація у посольстві України у Варшаві, де з великим успіхом пройшла ця презентація. Я сподіваюся, що особливо корисними ці праці будуть студентам, науковцям, людям, котрі цікавляться історією, а також викладачам», − розповів директор Бюро публічної освіти Інституту національної пам’яті Польщі Анджей Завістовський.