Під час засідання сесії Луцької міської ради 15 січня була розглянута «Програма економічного та соціального розвитку міста Луцька на 2016-2017 роки». Її зміст викликав жваву дискусію серед депутатів.

Зокрема, Григорій Пустовіт розповів, що в нього є більше 100 питань, які він мав озвучити на засіданні постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів. Депутат також повідомив, що з об’єктивних причин не зміг бути присутнім на комісії, та не збирається задавати всі питання, а лише озвучить основні.

Григорій Пустовіт зауважив, що сьогодні в нього є багато часу, та почав свої зауваження, стосовно поданого проекту, з самої його назви. Він звернув увагу на невідповідність назви запропонованої програми Закону "Про місцеве самоврядування", адже в законі вона прописана як «Програма соціально-економічного і культурного розвитку».

Заступник Луцького міського голови Тарас Яковлєв відповів, що не вбачає в цьому ніяких порушень, оскільки «основне в документі – конкретні заходи», які він озвучив під час презентації.

«Тарас Володимирович, тобто ви вважаєте, що дотримання закону є не головним в написанні і підготовці програми?» - уточнив Григорій Пустовіт.

Тарас Яковєв відповів, що вважає можливим змінювати формулювання закону при необхідності.

«Тобто закон можна ігнорувати і творчо до нього підходити?» - знову перепитав Григорій Пустовіт. Проте чіткої відповіді він не отримав.

Депутат також зауважив, що регламентом не дозволяється в останній момент вносити зміни в проект рішення, який вже був оприлюднений на сайті Луцької міської ради, для ознайомлення. Він зауважив, що це порушення та перепитав, з яким саме варіантом проекту програми сьогодні працюють депутати.

Григорій Пустовіт висловив ще низку зауважень стосовно вступу, який слово в слово переписаний з матеріалів Комуністичної партії Радянського союзу, та по пунктах, які незрозуміло викладені та потрапили не в ті розділи.

«Кров, лайно і пісок - все змішали в кучу» - так депутат назвав Програму розвитку Луцька на 2016-2017 роки.

Зрештою, програму економічного та соціального розвитку міста прийняли, однак з численними змінами.