Житель Нововолинська на авто перетинав дорогу з порушення Правил дорожнього руху і став винуватцем ДТП. Чоловік виїхав на зустрічну смугу та зупинився, а відтак, мотоцикліст, який їхав йому назустріч не встиг загальмувати та врізався в авто.

Автопригода трапилася 24 серпня 2015 року на дорозі сполученням м. Нововолинськ – смт. Іваничі. Тоді працівник ПуАТ «Нововолинський ливарний завод» хотів повернути до ПП «Продхолод», а точніше до складів підприємства та почав здійснювати маневр. Однак, виїхавши на зустрічну смугу руху, чоловік чомусь зупинився, а відтак мотоцикліст, який саме їхав назустріч автомобілю, не встиг загальмувати та врізався в машину.

Внаслідок ДТП водій мотоцикла отримав закритий перелом п’ясної кістки зі зміщенням, забиту рану ліктьового суглобу та численні садна. Пасажир мотоцикла отримав набагато складніші травми – перелом скроневої кістки з забоєм мозку.

Проти водія-порушника відкрили кримінальне провадження. В суді чоловік пояснив, що коли здійснював поворот то пригальмував, аби об’їхати яму на дорозі, а мотоцикліста він взагалі не бачив, швидше за все, що через яскраве сонячне світло.

В ході розслідування обвинувачений відшкодував усі завдані збитки пасажиру мотоцикла, натомість водій двоколісного, за словами підсудного, відмовлявся брати будь-яку допомогу.

Тож, зважаючи на те, що порушник цілком визнав свою вину, щиро розкаявся, відшкодував завдані збитки, а за місцем роботи та проживання характеризується виключно позитивно – Іваничівський районний суд засудив його до 4 років позбавлення волі, проте з 2-річним іспитовим терміном.