Головного бухгалтера Інспекції з питань захисту прав споживачів судили за розтрату майна та оборудку з нарахування заробітних плат. Попри те, що жінка працювала не на повну ставку, зарплату собі вона нараховувала, як за повний робочий місяць.

Викрити підприємливу бухгалтерку вдалося завдяки працівникам Інспекції, які помітили, що недоотримують заробітну плату. Так працівники Інспекції кілька разів зверталися до главбуха за поясненнями, проте ні відповідей на питання, ні платіжних доручень так і не побачили.

Крім того, це питання неодноразово виносилося на оперативні наради в керівництва Інспекції. Відтак у відомстві було проведено ревізію, під час якої встановили, що главбух у платіжних відомостях вказувала невірні дані. Зокрема, за березень 2014 року жінка фактично відпрацювала всього 11 днів, за які повинна була б отримати 919 гривень, тоді як у відомості вона вказала, що відпрацювала 20 днів, за які собі нарахувала 1 900 авансу та 1 759 гривень заробітної плати.

Подібна історія була й у квітні – замість 900 гривень бухгалтерка виписала собі 1 100 гривень авансу і замість 261 гривні основної заробітної плати у відомості вказала 1 224 гривень.

Проти підприємливої фінансистки відкрили кримінальне провадження. Як під час досудового слідства, так і в суді, жінка свою вину не визнала та пояснила, що з 2012 по 2014 рік перебувала у відпустці по догляду за дитиною, а коли повернулася на роботу, то не зовсім розуміла своїх посадових обов’язків. Крім того, обвинувачена переконувала, що вона навіть не мала права підпису, відтак не візувала зарплатні відомості.

Однак, як керівник відомства, так і інші працівники Інспекції спростували ці твердження, відтак Луцький міськрайонний суд визнав її винною у привласненні та розтраті майна, зловживаючи службовим становищем. Тож її засудили до 4 років позбавлення волі з 2-річним іспитовим терміном та позбавили права обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських функцій строком на 2 роки.