Під час оперативної наради, яка відбулась 18 січня, голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик повідомив про результати своєї робочої поїздки у Київ.

Він розповів, що в нього відбулась розмова з заступником міністра фінансів України Романом Качуром, під час якої були обговорені проблемні питання місцевих бюджетів Волині. Володимир Гунчик довів до відома заступника міністра про зауваження та пропозиції, від органів місцевого самоврядування, стосовно наслідків децентралізації влади.

Зокрема голова ОДА розповів про проблеми фінансування закладів професійно-технічної освіти, оплату пільгового проїзду, харчування у школах учнів 1-4 класів та ін. статті видатків, які лягли на плечі місцевих громад.

В четвер у Кабінеті Міністрів України відбулась нарада під керівництвом Віце-прем'єр-міністра Геннадія Зубко. На ній було вирішено що обласні адміністрації повинні розпочати роботу над системою реформування програм освіти, та розвитком професійно-технічної програми в області.

Володимир Гунчик доручив своєму заступнику Світлані Мишковець з відповідною комісією розпочати підготовку обласної програми розвитку професійно-технічної освіти. В рамках цієї роботи повинні бути уточнені форми паспортів закладів ПТУ, адже це дасть можливість в найкоротший термін внести пропозиції Міністерству освіти України про передачу з балансу на баланс цих майнових комплексів.

Попри те, що голова ОДА доручив розпочати роботу над програмою розвитку профтехосвіти, не чекаючи вказівки «зверху», він все ж наголосив, що ніякого рішення не буде прийнято найближчим часом. Отже, обласні ПТУ все ж будуть фінансуватись з місцевих бюджетів «мінімум перший квартал цього року».

«Поки що я утримався б від будь-яких різких рішень. Вивчив би ситуацію більш детально, розуміючи, що обов’язки фінансування цих закладів покладені на міські ради і обласний бюджет, і дуже уважно підійшов би до будь-якої реорганізації, пов’язаної з закладами професійно-технічної освіти. Аналіз, вивчити ситуацію, підготовка пропозицій, опрацювання, висвітлення цих пропозицій і після того тільки прийняти рішення» - зауважив Володимир Гунчик.