Житель Любешівщини в прямому сенсі слова купив собі водійські права та використовував їх протягом року. Однак, зрештою, його таки викрили працівники ДАІ.

Так, влітку 2014 року обвинувачений за порадою свого товариша вирішив купити собі водійські права. Він знайшов людину, яка йому зможе в цьому посприяти і домовився про виготовлення «липових» водійських прав.

За виготовлення фальшивого документу молодик заплатив 100 гривень та 400 доларів.

Однак в травні 2015 року хлопець порушив Правила дорожнього руху і його викликали у відділок ДАІ.

Під час складання протоколу працівники ДАІ «пробили» по базі даних пред’явлене порушником посвідчення водія, однак жодних відомостей про це не знайшли. Крім того, правоохоронці скерували запит до Центру надання послуг пов'язаних з використанням автотранспортних засобів з обслуговування міста Луцька, Луцького, Ківерцівського, Рожищенського районів УДАІ МВС у Волинській області та отримали відповідь, що ніде з вищезазначених місць порушник не отримував водійські права. Відтак, молодику довелося у всьому зізнатися.

Проте йому не вдалось уникнути відповідальності і проти чоловіка відкрили кримінальне провадження.

В суді молодик також щиросердечно зізнався та розкаявся, за що Любешівський районний суд присудив йому покарання у виді штрафу розміром 680 гривень