Завідуючий майстернею Ковельського міжрайонного управління водного господарства поніс покарання за те, що один з його підлеглих загинув на робочому місці. Чоловіка засудили до 5 років ув’язнення з 3-річним іспитовим терміном.

Трагедія сталася всередині червня минулого року. Тоді на Ковельське МУВГ поклали завдання демонтувати недіючу насосну станцію Коритницької осушувальної системи.

Бригада працівників прибула на визначене місце та приступила до роботи. Чоловіки вирили котлован глибиною 2 метри, однак порушили техніку безпеки, та зсипали ґрунт надто близько до краю ями, а самі стінки котловану нічим не укріпили. Відтак, чоловік який заліз у яму та почав демонтовувати старі труби опинився в піщаній пастці – щойно робітник приступив до роботи, на нього звалилася стіна піску.

Попри те, що інші працівники миттю почали відкопувати чоловіка, врятувати його не вдалося. Він помер просто у ямі. Від сильного тиску піску на живіт та грудну клітку, в нього сталася асфіксія.

Завідуючий майстернею Ковельського МУВГ одразу ж доповів про інцидент своєму керівництву та матері загиблого.

Проти завідуючого правоохоронці відкрили кримінальне провадження за порушення правил техніки безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.

В суді обвинувачений не визнав свою вину та свідчив, що винним в порушенні правил техніки безпеки слід вважати самого загиблого. Мовляв, того дня бригада робітників зібралася снідати, а тому сам підсудний відійшов від місця дислокації працівників. В цей час загиблий скочив у яму та почав працювати, що й призвело до трагедії.

Та все ж суд визнав завідуючого відділенням Ковельського МУВГ винним у злочині проти безпеки виробництва та засудив до 5 років ув’язнення з трирічним іспитовим терміном та позбавленням права займати посади, що пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у сфері виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, строком на 3 роки.

Крім того, з Ковельського міжрайонного управління водного господарства стягнули 150 000 гривень моральної шкоди на користь матері загиблого.