25-річний лучанин та двоє його друзів – 20-річний молодик та 16-річна дівчина скоїли два розбійні напади на перехожих просто на Меморіалі слави. За ці злочини, зловмисники понесли кримінальну відповідальність і найближчі роки проведуть у в’язниці.

Ми вже писали про те, що в квітні 2015 року раніше судимий 25-річний лучанин та його неповнолітня подруга напали на молодика. П’яний хуліган почав бити жертву, а дівчина закривала рот потерпілому, аби той не кричав. Грабіжники «віджали» в молодика три мобільні телефони з картками пам’яті, чим завдали йому збитків на 5 000 гривень.

Того ж дня, і у тому ж місці хулігани скоїли ще один напад, проте за участі ще одного хулігана – 20-річного уродженця села Пальче, Ківерцівського району, якого раніше судили за побої та мордування.

Молодики повалили свою жертву на землю і відібрали у нього срібні прикраси, одяг, мобільний телефон та рюкзак із ноутбуком загальною вартістю понад 6 тисяч гривень.

Наступного дня зловмисників затримала міліція. У ході досудового розслідування вони визнали свою вину, щиро розкаялися у вчиненому й активно сприяли розкриттю злочинів.

Вироком Луцького міськрайонного суду найстаршого із грабіжників засуджено до 4 років та 6 місяців позбавлення волі, його молодшого спільника – до 4 років позбавлення волі, неповнолітню ж грабіжницю – до 4 років позбавлення волі зі встановленням 2-річного іспитового строку.

Однак однин з обвинувачених подав апеляційну скаргу на вирок та просив призначити йому м’якше покарання.

Апеляційний суд відкрив апеляційне провадження за скаргою обвинуваченого та призначив дату судового розгляду.

Втім сьогодні на початку судового слухання стало відомо, що апелянт надіслав до суду заяву про те, що він відкликає свою скаргу та просить закрити провадження.

Виявляється, чоловік зовсім не хотів оскаржувати вирок, а зробив це через те, що його дружина недавно народила дитину, а тому він хотів перед ув’язненням трохи побути з малюком.

Відтак, розглянувши заяву про відкликання апеляційної скарги колегія суддів Апеляційного суду Волинської області ухвалила закрити провадження у цій справі.