Колишній старший дільничний інспектор Рожищенського райвідділу міліції потрапив на лаву підсудних, через те, що спільно зі своїм колегою оперуповноваженим попросив місцевого мешканця «пройти за ним до відділку». Річ у тім, що правоохоронець не мав права цього робити без ордеру, ухвали суду, або інших дозвільних документів.

Так, весною 2015 року слідчим відділу Рожищенського РВ УМВС розслідувалось кримінальне провадження за фактом нанесення тілесних ушкоджень.

У квітні того ж року старший дільничий інспектор разом зі своїм колегою оперуповноваженим сектору карного розшуку попросили одного чоловіка, якого підозрювали в причетності до злочину, пройти за ними до відділку міліції, аби відібрати у нього пояснення. Однак, юридичних підстав на це правоохоронці не мали.

Відтак, чоловік відмовився, на що у відповідь почув погрози. Мовляв, тоді його силою повезуть до райвідділу. Щоправда і це не подіяло на чоловіка. А тому правоохоронці просто його затримали.

Окрім цього дільничний ще й склав протокол про затримання, в якому вказав, що при цьому була присутня лучанка у якості понятої, хоча насправді жінка навіть нічого не знала про цей інцидент.

Зрештою, махінації правоохоронця викрили та завели на нього самого кримінал. Однак до суду провадження надійшло одразу з угодою про визнання винуватості.

Зважаючи на те, що ніхто зі сторін не заперечував проти затвердження угоди та не оспорював фактичних обставин справи, Рожищенський районний суд призначив йому покарання у виді 2 040 гривень штрафу та позбавив права працювати в правоохоронних органах строком на 2 роки.