Волинянин здійснив ризикований обгін та скоїв ДТП. Внаслідок аварії загинула людина. Відтак, винуватця потягнули до суду.

Ми вже писали про те, що автопригода сталася зранку 26 вересня минулого року. Тоді водій мікроавтобусу «Mercedes-benz Sprinter» здійснив лобове зіткнення з мікроавтобусом «Renault Trafic».

В результаті ДТП водія автомобіля «Renault Trafic» та пасажира «Mercedes-benz Sprinter» госпіталізували з численними травмами. Проте через кілька днів пасажир «Mercedes-benz Sprinter» помер у лікарні.

Проти горе-водія відкрили кримінальне провадження. В суді він визнав свою вину та пояснив, що того дня він своїм мікроавтобусом «Mercedes-benz Sprinter» їхав по трасі «Ковель-Жовква». Проїжджаючи с. Новосілки, Володимир-Волинського району він побачив, як автомобіль марки «Жигулі», який їхав перед ним, почав різко гальмувати. Потім виявилося, що «Жигулі» намагалися об’їхати бус марки «Ivecco», що припаркувався на узбіччі та зайняв значну частину проїжджої частини. Однак підсудний не став гальмувати слідом за водієм автомобіля «Жигулі», а навпаки почав обганяти його, а тому й виїхав на зустрічну смугу, де й зіткнувся з «Renault Trafic».

Крім того, підсудний заявив, що дуже шкодує про скоєне.

Вироком Володимир-Волинського міського суду «шумахера» засудили до 5 років позбавлення волі з 2-річним іспитовм терміном, та на 2 роки відібрали водійські права.