Постійна комісія Волинської обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я людини, материнства та дитинства звернеться до прокуратури стосовно порушення законодавства при призначенні  головного лікаря Волинського обласного територіального медичного протитуберкульозного диспансеру Юрія Валецького.

Зокрема член комісії Сергій Сівак розповів, що 26 січня працівники прокуратури, СБУ і поліції впіймали на хабарі у 500 доларів головного лікаря протитуберкульозного диспансеру Юрія Валецького. Комісія публічно засудила незаконні дії свого колеги, назвавши їх «плямою на волинській медицині».

«Позавчора цей головний лікар був у нас на комісії. Він піднімав цілий комплекс питань по протитуберкульозному диспансеру. І коли ці питання піднімаються, іншою рукою цей громадянин був причетний до такого ганебного діяння – отримання хабара. Окрім того в мене є певні зауваження по його появі на посаді головного лікаря, оскільки він не був призначений згідно чинного законодавства рішенням обласної ради» - розповів Сергій Сівак.

Він пригадав, що Юрій Валецький був призначений на посаду одноособовим рішенням колишнього голови обласної ради. Отже, при призначені не були виконані вимоги – кваліфікаційний рівень по основному виду професійної діяльності, і організації охорони здоров’я.

Комісія вирішила звернутись до прокуратури стосовно перевірки законності призначення лікаря-хабарника, та відповідності його кваліфікаційного рівня.