Лучанка, будучи заступником керуючого відділення банком, систематично приймала від клієнта кошти, які повинна була покласти на його депозитних рахунок. Однак до каси кошти, на загальну суму 200 000 гривень, так і не потрапили. За це працівниця банку постала перед судом.

Підсудну призначили на займану посаду ще в червні 2010 року. Через рік, до банку прийшов чоловік, який хотів відкрити депозитний рахунок та заразом і покласти на нього 50 000 гривень.  Відтак, жінка оформила договір вкладу на 50 000 гривень на 90 днів з відсотковою ставкою 20% місячних.

Примірник договору працівниця банку віддала клієнту, однак сам договір та квитанцію про зарахування грошей на рахунок банку не внесла в банківську систему.

Ще за кілька днів ситуація повторилася, позаяк вкладник приніс ще 50 000 гривень, які хотів покласти на свій депозитний рахунок. Крім того, чоловік зробив ще кілька траншів на 19 000, 57 000 та 24 000 гривень. Проте у всіх випадках жінка кошти не реєструвала, а відповідно й не вносила їх на депозит клієнта. Таким чином працівниця банку привласнила близько 200 000 гривень.

Проти зловмисниці відкрили кримінальне провадження за статтею привласнення та розтрата майна і зловживання службовим становищем.

В суді жінка визнала свою вину та навіть не оспорювала фактичних обставин справи.

Відтак, Луцький міськрайонний суд засудив жінку до 4 років позбавлення волі з дворічним іспитовим терміном та позбавив її права обіймати посади, пов'язані з обліком, збиранням, управлінням та розпорядженням матеріальних цінностей строком на два роки.

Зауважимо, що вирок суду ще може бути оскаржений сторонами процесу в апеляційному порядку.