На Волині для будівництва житла для воїнів АТО за програмою «Власний дім» передбачено 4,2 мільйона гривень. Про це стало відомо сьогодні, 28 січня під час засідання постійної комісії Волиньради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства.

Під час засідання розглянули проект обласного бюджету на 2016 рік. Заступник директора департаменту фінансів ОДА Валентина Максимчук коротко окреслила ситуацію стосовно виконання бюджету в минулому році. За її словами, обласний бюджет був перевиконаний на 12,8%. Також за її словами, у проекті бюджету передбачено на виконання програми «Власний дім» 4,2 мільйона гривень для будівництва житла учасникам антитерористичної операції.

Чиновниця повідомила, що місцевими радами всіх рівнів учасникам АТО та їх молодим сім’ям вже виділяють земельні ділянки, а пільгові кредити дали б можливість їм освоювати і будувати житло.

Тому, члени комісії без вагань підтримали проект обласного бюджету та рекомендували підтримати його на сесії облради.

Довідково: Кредити за цільовою програмою «Власний дім» надаються громадянам України, жителям Волинської області поетапно терміном до 20 років, а молодим сім’ям (подружжя, в якому вік чоловіка та дружини не перевищує 35 років) або неповним сім’ям (мати/батько) віком до 35 років) до 30 років під 3% річних за користування кредитом для: 

  • закінчення чи нового будівництва індивідуальних житлових будинків та господарських будівель;
  • купівлі незавершеного чи готового житла з реконструкцією;
  • інженерного забезпечення садиб (газифікація, водопостачання, електропостачання, водовідведення, благоустрій тощо);
  • розвитку особистих селянських господарств.