Незаконні збройні формування в зоні АТО минулої доби обстрілювали позиції української армії на усіх чотирьох напрямках, в тому числі прицільним вогнем із 120-мм мінометів. А по бійцях, які дислокуються у Широкиному, відкрили вогонь із зенітної установки. Новину повідомляє прес-центр штабу АТО.

Минулої доби зафіксовано 36 випадків порушення режиму тиші з боку НЗФ. Хоча українські військові нарахували трохи менше обстрілів, ніж зазвичай, проте вони були більш інтенсивними – із застосуванням крупнокаліберної зброї, забороненої Мінськими угодами.

«Близько 18.00 противник відкрив вогонь з 82 та 120-мм мінометів по нашому опорному пункту в Зайцевому. Також з мінометів калібру 120-мм були обстріляні українські позиції в Майорську», - йдеться в повідомленні прес-центру.

З тих же гармат бойовики накрили позиції сил АТО під Станицею Луганською. В районі Трьохізбенки бойовики застосували автоматичний гранатомет.

Інтенсивним вогневим атакам був підданий і Донецький напрямок. В районі Опитного, Пісків, Троїцького, Первомайського, Луганського, Авдіївки НЗФ відкривали вогонь по позиціях ЗСУ із крупнокаліберних кулеметів й гранатометів.

«На Маріупольському напрямку бойовики відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї по наших укріпленнях в Красногорівці та Новотроїцькому. А по позиціях Збройних Сил в Широкіному окупанти застосували зенітну установку», - повідомили в штабі АТО. 

На Донбасі за останню добу ЗСУ зазнали відчутних втрат. Волонтери повідомляють про чотирьох загиблих під час інтенсивних боїв військовослужбовців ЗСУ - інформує Преса України.

«Сьогодні по стрічці фронту троє двохсотих наших. З одним із них минулого тижня курили біля цієї ялинки», - заявив волонтер Тім Златкін, обурюючись заявами про те, що «війни нема».

Інші волонтери повідомляють про більшу кількість загиблих за добу, а саме – 4 військовослужбовців.  

«Я не знаю, що завтра напишуть у новинах з АТО про сьогоднішній день. Але я точно знаю про 4 200. І дуже хочу вірити, що ця цифра остаточна, бо бої тривають», - розповіла волонтер благодійного фонду «Повернись живим» Ольга Решетилова.

Про обставини загибелі українських військових волонтери інформації не надали. Однак, напередодні працівниця Дніпропетровської ОДА Тетяна Губа розповіла про одного загиблого із 93-тьої бригади ЗСУ, який підірвався на розтяжці. 

Нагадаємо, у зоні АТО 30 січня загинув 25-річний боєць батальйону ОУН, сапер Анатолій Гаркавенко із позивним «Морячок».