Разом з патрульними поліцейськими журналісти почали патрулювати вулиці міста. Видання ВАР оприлюднило зафіксовані правопорушення, свідками яких стали у ніч з 29 на 30 січня 2016 року.

Ковельська: розбірки з продовженням у відділку.

23:25 – біля кафе «Зося» помічаємо іншу патрульну машину та скупчення людей. Патрульні 105-го екіпажу зупиняються.

Двоє чоловіків поводяться агресивно та намагаються зачепити працівників поліції. Одного з них 152 патруль вже закував у кайданки. Чоловік продовжує пручатися та грубіянити працівникам поліції. Як тільки журналісти почали знімати, він намагався завадити зйомці.

«Ми бачили, як ця неадекватна особа чинила опір представникам правоохоронних органів, я це бачив і засвідчую», – каже перехожий Роман.

Тим часом інший чоловік (якого, як з’ясується потім, звуть Олег) переходить на високі тони та продовжує грубіянити поліцейським.

«До вас звертаються ввічливо зберігайте, будь ласка, громадський порядок», – заспокоює дебошира поліцейський. На місце прибуває група швидкого реагування «Самоборони Волині».

Олег вже зовсім не може заспокоїтися, тож починає штовхати поліцейського. Той, разом з колегами і самооборонівцями, кладе порушника на землю та заковує у кайданки. Чоловік продовжує пручатися.


Тим часом патрульні зі 152 патруля записують пояснення охоронців, які і викликали поліцейських. Ті розповідають, що чоловіки надто бурхливо вживали алкоголь, а наприкінці затіяли бійку. Поліцейські додають, що чоловіки поводилися неадекватно, лаялися та чинили опір під час затримання.

Олега везуть до міськвідділу для встановлення особи та отримання направлення у наркодиспансер, його колегу – відразу у наркодиспансер. Вже біля автівки порушник починає виправдовуватися – мовляв, і випив «всього грам 20», і не він винен, а охорона, і взагалі, він культурний та тихий.

23:37 – проте вже у відділку чоловік знову не може заспокоїтися- продовжує шуміти, грубіянити і погрожувати: мовляв, завтра все «порішає, і буде тут вам». Вже за кілька хвилин він вдарив Олександра Мартинюка головою в обличчя. Патрульні швидко нейтралізують порушника, проте тепер йому вже «світить» дещо серйозніше, ніж непокора.

Поки у журналістів відбирають пояснення, а Мартинюка оглядає експерт, у наркологічному диспансері встановлюють: порушник «напив» на 1,8 поміле алкоголю.