Разом з патрульними поліцейськими журналісти почали патрулювати вулиці міста. Видання ВАР оприлюднило зафіксовані правопорушення, свідками яких стали у ніч з 29 на 30 січня 2016 року.

Таксі: паркуюся як зручно, але ви мене не штрафуйте

22:15 – біля вокзалу просто біля зебри стоїть таксі. Поліцейські пояснюють водієві, що він порушив правила дорожнього руху – припаркувався занадто близько до зебри та загородив огляд водіям автомобілів, які тут повертають. Таким чином, водій може не помітити людину, яка вже рухається зеброю і це може призвести до аварійної ситуації

Водій таксі визнає, що порушив правила, але не згодний із мірою покарання. Він наполягає, що його треба спочатку попередити, а не штрафувати – мовляв, до чого ці постанови?

Богдан Присяжнюк пояснює, що даний випадок не передбачає попередження.

«Стаття 122,  частина 1 не передбачає винесення попередження, як і не має повторності», – каже патрульний. Тобто якщо водій знову буде порушувати, то знову отримає штраф.

Чоловік наполягає –«а якщо людина на поїзд, то я ж тут зупинився». Поліцейський ще раз нагадує правила дорожнього руху.

Підтримати «штрафника» підходить компанія молодих людей, які стали свідками ситуації. Хлопці наполягають – таксиста не штрафуйте, просто попередьте усно. Проте поліцейські знову пояснюють, що порушення відбулося, тож необхідно за нього відповісти.

«Закон написаний для всіх», – підсумовує Богдан Присяжнюк.

У результаті водій «Мерседеса» отримує штраф у 255 гривень. Олександр Мартинюк роз’яснює чоловіку право про можливість оскарження. Чоловік незадоволено бурчить – «вночі порядок будь-хто може навести», проте перепаковує автівку. Тим часом патрульні поліцейські пояснюють компанії, яка їх оточила, принципи роботи та деякі положення закону. У хлопців виникає все більше питань – а чому з мигалками, а як вас відрізнити від інших поліцейських тощо. Після роз’яснень патрульні вирушають далі патрулювати місто.

Вулиця Грушевського: знову паркування

На годиннику 23:15. На проспекті Грушевскього двоє автомобілістів припаркувалися майже прямісінько на зупинці громадського транспорту.

Поліцейські перевіряють документи та пояснюють, що автомобілісти не мали права паркуватися ближче ніж за 30 метрів від зупинки. Чоловіки без вагань погоджуються та перепаковують автомобілі.

«Оскільки зараз пізня година і громадський транспорт уже не їздить, ми зробили зауваження», – пояснює Мартинюк.

04:05 – на проспекті Волі таксисти порушили правила паркування Поліцейські роз’яснюють порушення, таксисти запевняють, що стоять менше 5-ти хвилин та перепаковуються згідно правил.