Стало відомо, як часто українцям відмовляють у наданні візи та чому. Експерт з європейської політики розповів, чи легко українцям потрапити за кордон - повідомляє «Преса України».

Олег Кравченко, експерт з європейської політики, розповів, яка ситуація спостерігається на фоні так званого безвізового режиму для українців. За його словами, отримати візу стало набагато складніше. Більше того, українцям не пояснюють, чому ті отримали відмову.

«Все частіше українцям повертають паспорта без віз і без пояснень, чому їх не дали. Найчастіше відмову дають країни південної Європи з високим безробіттям - так вони намагаються захистити себе від потенційних «нахлібників» та мігрантів», - зазначив Кравченко.

За оцінками експерта, в консульствах Іспанії, Португалії та Греції кількість відмов зросла вдвічі. Зазначимо, що це країни, які українці найчастіше обирають в якості місця заробітку.

Крім того, отримати візу у багатші країни, зокрема Бельгію, Фінляндію, Швецію , теж не просто. Це також підтвердила одна з фірм-посередників, де займаються збором та подачею документів на візу.

«Насправді отримати візу стало навіть складніше, хоча, наприклад, польське МЗС хвалиться спрощенням. У ряді консульств вимагають більше папірців, а відмовляють у візах частіше, посилаючись на необґрунтованій меті поїздки, або дають їх на мінімальний період», - зазначили представники фірми.