Міська рада не поновила договір оренди землі на обслуговування торгового павільйону, літнього кафе та дитячого містечка на вулиці Конякіна, 37-А. Про це стало відомо на сесійному засіданні у вівторок, 2 лютого - пише Район.Луцьк.

Причиною стала забудова, яку орендар Сергій Климюк встановив без відповідних дозволів.

Депутат Євген Ткачук розповів, що депутати зверталися до орендаря, аби він припинив будівництво і звернувся до Центру надання адміністративних послуг, щоб йому дали дозвіл на розміщення тимчасової споруди. Проте чоловік проігнорував таку пропозицію і у будові невдовзі встановив вікна. Окрім того, на території розпивали спиртні напої, що є неприпустимо, оскільки поряд – майданчик для дітей.

На засідання прийшли жителі району, які вважають, що поновити договір варто, бо орендар самотужки облаштував дитяче містечко. І це зручне місце, де можна відпочити з дітьми. Громадянка Єлизавета Остапюк вважає, що відбирати територію у орендаря несправедливо і запевняє, що орендар не продає спиртних напоїв – їх купують по-сусідству.

«У нас спільна мета – щоб місто було зеленим. Прийшли підтримати підприємця. Ми розчаровані діями влади. Ця людина своїми руками на пустирі створила справжнє дитяче містечко. В районі багато інших ділянок, які потребують благоустрою. Ми просимо продовжити договір оренди, а державні кошти витрати на щось потрібне. Він вклав душу у майданчик», – зазначила пані Єлизавета.

Депутат Алла Надточій зауважила, що позбавляти підприємця здійснювати діяльність не можна. Адже він уже 20 років обслуговує територію.

«Підприємець 20 років працює з цією ділянкою. Самовільно став добудовувати – це недобре. Але чому ви раніше не сказали підприємцеві узаконити свої права? Давайте дамо людям альтернативу, а не будемо повністю виганяти з ділянки», – зауважила депутат.

Попри це депутати проголосували за відмову у поновленні договору оренди та прийняли рішення закріпити межі земельної ділянки для облаштування скверу. Окрім того рішенням більшості зобов’язали комунальне підприємство «Парки та сквери міста Луцька» утримувати територію у належному стані.

Нагадаємо, жителі вулиці Конякіна зібрали 700 підписів, щоб зберегти сквер від забудови.