Директор приватного підприємства, яке займається торгівлею паливом у Ковелі збував «бодяжне» пальне. Чоловік облаштував таке собі АЗС, де розливав та перепродував дизельне паливо.

Правоохоронці встановили, що керівник підприємства орендував у місті Ковель склади, де й займався своєю «підприємницькою діяльністю» - чоловік скуповував великими партіями сумнівне пальне та зберігав на складі, де й розфасовував його у менші ємності та реалізовував. За 5 літрів незаконно виготовленого дизпалива чоловік просив 75 гривень. При цьому спритник не лише продавав пальне каністрами, а й заправляв автівки.

1 грудня 2015 року правоохоронці, відповідно до ухвали слідчого судді, провели обшук складів, де виявили та вилучили 690 літрів незаконно виготовленого дизпалива, 2 655 гривень та 400 доларів.

Згодом експерти встановили, що вилучене пальне не відповідає вимогам ДСТУ, відтак проти керівника фірми відкрили кримінальне провадження за статтею незаконне виготовлення та збут підакцизних товарів.

Щоправда, до суду матеріали справи надійшли разом з угодою про визнання винуватості. Відтак, вироком Ковельського міськрайонного суду чоловіка визнали винним в інкримінованому злочині та покарали його штрафом в розмірі 22 950 гривень.