Протягом 2015 року у Волинській області зафіксували 1323 пожежі. Про це під час засідання ради оборони Волинської області розповів керівник управління ДСНС в області Володимир Грушовінчук.

Зокрема, у минулорічних пожежах волинські рятувальники врятували з вогню 22 людини та матеріальних цінностей на понад 100 мільйонів гривень. В той же час, внаслідок цих пожеж було травмовано 28 осіб та загинуло 40 людей.

Як зазначив головний рятувальник Волині, значна кількість таких пожеж пояснюється мосовим випалювання на полях людьми сухостою, особливо під час у період посухи та високої температутри. За минулий рік зафіксували 131 випадок таких пожеж на загальній площі 204 гектари та 72 випадки пожеж торфовищ на площі 189 гектари. Разом з тим були зафіксовані пожежі стерні, лісових масивів та зернових культур.

Найбільша ж лісова пожежа, яку рятувальникам довелося гасити у серпні 2015 року трапилася у Маневицькому районі поблизу сіл Копилля та Боровичі на площі 41 гектар. Зокрема, для гасіння цієї пожежі залучалося 23 одиниці техніки та 127 осіб.