У лютому 2016 року на Волині заплановано провести чотири земельні аукціони, на які виставлено право оренди та власності на десять ділянок різного призначення. Про це повідомляє прес-служба ГУ Держгеокадастру у Волинській області.

Потенційним покупцям пропонуються наділи у Ковельському, Луцькому районах та місті Володимир-Волинський.

Так, на торги винесено сім лотів: ділянки державної власності сільськогосподарського призначення. Їх загальна площа становить 157,7 га, а стартова ціна річної оренди – 39,5 тис.грн.

Також на аукціонах реалізовуватимуть право оренди на ділянки комунальної власності. Зазвичай, саме ці наділи цікавлять бізнес і таких лотів у лютому  пропонується три, загальна їх площа – 6,6 га, а стартова вартість – 209,6 тис.грн.

«Роботу з підготовки та організації земельних аукціонів волинські земельники здійснюють постійно. Та і представники бізнесу, потенційні інвестори теж позитивно оцінили практику таких конкурентних торгів, адже це дійсно прозорий, європейський механізм реалізації земель, який, до того ж, дозволяє відчутно піднімати стартову ціну та таким чином отримувати бюджетам додаткові кошти на розвиток», - наголошує в.о начальника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Василь Василенко.

Відтак, земельні торги у лютому 2016 року, у разі їх успішного проведення, принесуть до бюджетів понад 250 тис.грн.

Уся інформація про земельні торги та лоти, які виставлені на них, є відкритою та розміщена на сайті Держгеокадастру України у рубриці «Земельні аукціони».