Служба безпеки України затримала луганчанина Сергія Корсунського, командира «армії ЛНР», який брав участь у захопленні адмінбудівель на сході України навесні 2014-го, а зараз вільно походжає Києвом.

Про це повідомляє у соцмережі речник СБУ Олена Гітлянська, новину передає «Преса України».

«Служба безпеки України тільки що затримала Сергія Корсунського, який обґрунтовано підозрюється у причетності до терористичної організації «ЛНР» (ст. 258-3 Кримінального кодексу України). Співробітники СБУ затримали його на Полтавщині і в ці хвилини направляють до органів правосуддя для проведення слідчих дій», - написала Гітлянська.

Представниця СБУ пообіцяла, що трохи пізніше опублікує подробиці затримання, а також деталі цієї справи.

Вона закликала українців бути «пильними і небайдужими щодо можливих терористичних, сепаратистських або корупційних проявів», і в разі їх виявлення повідомляти будь-яку інформацію на гарячу лінію в СБУ.

Нагадаємо, «Права рука» головного лідера бойовиків Луганської області, який раніше очолював «ЛНР», Валерія Болотова Сергій Корсунський залишив територію «Луганської республіки» і влаштувався в Києві. На неочікуваній для нього зустрічі з проукраїнськими активістами в Києві він переконує, що дотримується позиції за єдину Україну. Також він запевняє, що з боку правоохоронних органів країни, проти якої він воював, до нього претензій немає.