Дирекція табору «Сонячний», який розташований у Гаразджі, просить знести один із корпусів, який перебуває в аварійному стані. Про це стало відомо під час засідання майнової комісії облради 4 лютого - пише Волинський інформаційний портал.

Табір передали у власність Центру туризму, спорту та екскурсій у 2011 році. Сьогодні табір доводять до ладу, щоб прийняти літню зміну дітей. Проте, один із корпусів не може використовуватися, адже його стан незадовільний.

Заступник директора Центру туризму, спорту та екскурсій Анфіса Петруха, розповіла, що у 2013 році експерти дали висновок, що стан будівлі поганий, проте її ще можна експлуатувати, вже в 2015-му корпус використовувати стало неможливо. Та, незважаючи на це минулого року цей корпус був місцем відпочинку приблизно 200 дітей за літній період.

Будівля потребує обгородження, адже існує загроза для життя дітей і працівників. До слова, власники вже планують створити новий корпус на території табору. Вони виготовили проектно-кошторисну документацію, подадуть її на експертизу і, за рахунок коштів Фонду обласного регіонального розвитку, планують побудувати новий корпус. Члени комісії висловили сумнів, щодо того чи була будова у незадовільному стані тоді, коли її передали на баланс Центру туризму.

«Корпус побудований у 61-му році, він один із найстаріших. Ми розвиваємо табір! Ми зробили массу роботи, зробили ремонти, привели територію в належний стан! Але цей корпус - єдина дерев’яна будівля, всі інші – цегляні», - зазначає заступник директора.

Один із членів комісії Валентина Касарда наголошує на важливості вирішення цього питання: «Це питання треба розглянути в першочерговому порядку! Місяць-два-три – вже і літо. Ми втрачаємо час і залишаємося без приміщень і установ, де можна оздоровлювати дітей».

Комісія вирішила не поспішати з вирішенням ситуації, адже вони не впевнені чи вистачить коштів на побудову нового приміщення. Тому члени рекомендували контрольній комісії разом із головою майнової комісії комунальної власності у двотижневий термін поїхати в Гаражджу і подивитися на ситуацію з середини.