Сьогодні відбулось засідання робочої групи з питань моніторингу заробітної плати найманих працівників суб’єктів господарювання, які діють на території міста Луцька. У засіданні взяли участь працівники податкової адміністрації, інспекції праці і суб’єкти господарювання.

Перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлєв розповів, що останнім часом внесено багато змін у чинне законодавство. Отже, міська влада вирішила провести круглий стіл присвячений змінам, пов’язаним з оплатою праці, аби суб’єкти господарювання надалі працювали в рамках чинного законодавства. Начальник відділу податкової інспекції міста Луцька Ігор Невор розповів про зміни у податковому кодексі які вступили в силу 1 січня 2016 року.  За його словами раніше в України було високе податкове навантаження на заробітну плату. Воно складало від 51% до 66% нарахувань заробітної плати.

«Якщо грубо порахувати, щоб працівнику виплатити 1700 грн. заробітної плати роботодавець повинен був витратити в районі 2800 гривень. Це суттєва різниця між тим, що отримує працівник і витратами підприємства. Таке явище виникало за рахунок того, що була єдина питома вага соціального внеску. Якщо порівняти податкове навантаження в інших країнах то виявляється, що в Україні воно було одним з найвищих» - зауважив Ігор Невор.

Він також розповів, що проаналізувавши рівень заробітних плат у місті Луцьку було визначено, що у 13,1% підприємств рівень заробітної плати нижчий, за мінімальний, встановлений державою. Це 489 суб’єктів господарювання. З них 346 юридичних осіб і 143 фізичних.

«Молодь фактично не переживає за ті наслідки, які будуть пізніше при недотриманні трудового законодавства, при неоформлені трудових відносин а також, при отриманні заробітної плати у так званих конвертах. На сьогоднішній день здається начебто це вигідно і роботодавцю і найманому працівнику. Але рано, чи пізно настає той час, коли приходить час отримувати пенсійне забезпечення» - розповів Ігор Невор.

Аби спонукати роботодавців реєструвати своїх працівників і вивести заробітну плату з тіні, владою вживалась низка заходів по зниженню податкового навантаження. Але, за словами начальника відділу податкової інспекції, очікуваного ефекту це не дало.

Сьогодні встановлено єдину ставку 22% єдиного соціального внеску і скасовано відсоткову ставку відрахувань від отриманої заробітної плати. Тож, Ігор Невор закликав роботодавців зробити крок на зустріч державі, та  підвищити заробітні плати працівникам.

Начальник відділу додержання законодавства про працю та інших нормативно-правових актів управління державної праці у Волинській області Наталія Киричук розповіла про зміни, внесені до кодексу законів про працю.

Вона розповіла, що з працівником, який приступає до роботи, має бути обов’язково укладений трудовий договір, та повідомлено про це фіскальну службу. Це зроблено для того, щоб можна було легко відслідкувати трудову діяльність працівника.

«Зараз дуже легко відслідкувати ці моменти. Прийшовши на перевірку, переписавши прізвища працівників, можна подати запит у фіскальну службу, і отримати повну інформацію про них – чи вони перебувають  у трудових відносинах чи ні» - розповіла Наталія Киричук.

За допуск до роботи працівника, з яким не оформлені трудові відносини, нараховується штраф у розмірі 30 мінімальних заробітних плат – 41 340 грн. Такий самий штраф передбачено, якщо роботодавець сплачує заробітну плату нижчу за мінімальну, та за невідповідність нарахованої заробітної плати відпрацьованим годинам.