Сьогодні, 4 лютого, в Луцьку перші групи співробітників Головного управління Національної поліції у Волинській області взяли участь в атестаційному тестуванні, - повідомляє прес-служба волинської поліції.

Його проводять з метою об'єктивного і неупередженого з'ясування спроможності поліцейських за професійними та особистісними якостями виконувати службові обов'язки на посадах в апараті Національної поліції України чи органах поліції.

Зокрема, тестування передбачає перевірку рівня загальних навичок співробітника, а також рівня знань основних нормативно-правових актів, які регулюють професійну діяльність поліції, наприклад, Конституції України, Закону України «Про Національну поліцію», Кримінального кодексу, Кримінального процесуального кодексу, Законів України «Про оперативно-розшукову діяльність», «Про запобігання корупції».
Проходять поліцейські також і психологічні тести.

Під час тестування поліцейським заборонено користуватись електронними приладами, підручниками, навчальними посібниками, іншими матеріалами, а також спілкуватись один з одним.

З наступного понеділка, 8 лютого, розпочнуть роботу атестаційні комісії. Вони оцінюватимуть професійні та особистісні якості працівників і прийматимуть фінальні колегіальні рішення щодо придатності до служби в поліції. В атестаційних комісіях працюватимуть також і представники громадськості, ЗМІ та правозахисних організацій.