Депутат Луцької міської ради, голова фракції «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Ігор Поліщук, під час третьої сесії міськради розповів про порушення, виявлені працівниками СБУ спільно зі слідчими Луцького УМВС стосовно неякісного м’яса, яке постачалось у дошкільні навчальні заклади міста. Про це він повідомив наприкінці звіту начальника управління освіти Олега Гребенюка.

Депутат зауважив Олегу Гребенюку, що той певно забув, чи то не захотів розповідати про одну з перевірок, яка стосувалась порушення тендерних закупівель продуктів для ДНЗ.

Ігор Поліщук розповів, що в рамках кримінального провадження, Управлінням служби безпеки України у Волинській області, спільно з слідчими відділу УМВС у Волинській області, із залученням спеціалістів Державної лабораторії ветеринарної медицини, у 25-ти дошкільних навчальних закладах міста Луцька відібрано зразки м’яса свинини, яке постачалось фізичною особою-підприємцем Понікарчиком О. Л., для харчування дітей.

За результатами дослідження даного продукту працівниками Волинської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини встановлено, що у 19 ДНЗ відібрані зразки м’яса свинини не відповідають вимогам ДСТУ, як за зовнішнім виглядом, так і за мікробіологічними показниками.

Ігор Поліщук також нагадав начальнику управління освіти, що до нього повторно надісланий лист стосовно вжиття заходів щодо недопущення постачання недоброякісної продукції у дошкільні навчальні заклади.

Зокрема депутат зауважив, що Олега Гребенюка просили провести зміни складу комітету з конкурсних торгів управління освіти Луцької міської ради, члени якого систематично допускають порушення законодавства у сфері державних закупівель. Також він просив притягнути до відповідальності осіб комітету конкурсних торгів, які допустили необґрунтовані витрати бюджетних коштів, та постачання неякісного м’яса.

За словами начальника управління освіти, тендерний комітет через суди довів, що не порушував законодавства. Олег Гребенюк також наголосив, що чекає введення в дію системи електронних закупівель, і планує запровадити відеозйомку засідань комітету при розкритті пропозицій.