Луцькою місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо 22-річного мешканця обласного центру, який вчинив грабіж і розбій - інформує прес-служба прокуратури Волині.

Близько 2 години ночі 12 листопада минулого року молодик, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення корисливого злочину, на вулиці Тімірязєва в Луцьку накинувся на перехожого, ударив його кулаком в обличчя, а коли той упав на землю – забрав з його кишені 2800 грн., мобільний телефон та паспорт, спричинивши потерпілому майнової шкоди на загальну суму 3860 грн.

Продовжуючи свої злочинні дії, зловмисник по цьому напав ще на двох чоловіків. Так само застосувавши насильство, він відібрав у своїх жертв гроші, мобільні телефони та документи, а в одного ще і золотий перстень, розжившись таким чином чужим майном на суму понад 10, 5 тис. грн.

Вироком Луцького міськрайонного суду молодику, який щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю злочину та ще і має на утриманні малолітню дитину, призначено покарання у виді 4 років та 1 місяця позбавлення волі. З нього також буде стягнуто на користь потерпілих усю завдану їм матеріальну шкоду та 4 тис. грн. моральної шкоди.