Відео з полоненим українським військовим, який на допиті у бойовиків проявив надзвичайну мужність і відмовився з ними співпрацювати, облетіло мережу. Українців цікавило, хто цей боєць і яка подальша його доля. Правозахисники дали відповіді на ці питання - повідомив у мережі правозахисник Сергій Наумович.

«Друзі, все супер! Герой живий, звільнений, нагороджений!» - повідомив Наумович, надавши відповідні посилання в соцмережі.

Одна з них відправляє на сайт Міноборони України, на якому вказано, що це старший лейтенант Павло Котенко, який в 2012 році закінчив Академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного за спеціальністю «Управління діями підрозділів танкових військ».

Також зазначається, що за указом президента України № 473 від 13.08.2015 р «за особисту мужність і героїзм, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі» він був нагороджений орденом «За мужність» третього ступеня.

Нагадаємо, 5 лютого повідомлялося, що в мережу виклали відео з допитом полоненого бойовиками українського офіцера, який не змінив присяги на вірність Україні, коли потрапив до рук бойовиків. Молодий боєць не злякався погроз розстрілу і не розповів того, що від нього хотіли почути терористи.