Департамент інфраструктури і туризму Волинської облдержадміністрації влаштував огляд транспорту перевізників, які братимуть участь у конкурсі маршрутів по всій області. Один із таких оглядів відбувся у п’ятницю, 5 лютого, в Луцьку - пише Громадське.Волинь.

Директор департаменту Іван Мирка розповідає, що започаткував такий огляд не просто так. Раніше траплялись випадки, коли під час перевірок автобусів  виявлялось, що деяких транспортних засобів не існувало в природі. Тому чиновники вирішили особисто пересвідчитися у тому, що їх не обманюють.

Співробітники департаменту оглядають транспорт та фотографують для огляду комісії. Представники Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті перевіряють показники безпеки: наявність вогнегасника, стан шин, вікон тощо.

Іван Мирка каже, що на багато маршрутів не буде жодного претендента. Часто це маршрути, де малий пасажиропотік і погані дороги. Вирішують цю проблему шляхом переговорів. Цьогоріч посадовці вдалися до невеликих хитрощів: помістили в один лот популярні маршрути і кілька непопулярних. В такий спосіб, сподіваються, питання із найпроблемнішими маршрутами вирішиться.

Власниця 25 автобусів Наталія Приходько подала на конкурс тільки чотири із них. Каже, що найбільша проблема для неї як перевізника це – дороги та повернення державою коштів за перевезення пільгових категорій населення. Жінка наголошує, що найкраще було б надавати адресну допомогу кожній людині, а вона б уже самостійно розраховувалася із перевізником.

Інший представник перевізника Валентин розповідає, що конфлікти із пасажирами виникають часто через посвідчення. Мовляв, вони рідко хочуть дати водію розгледіти добре цей документ, аби пересвідчитися у його дійсності. Також виникають проблеми із квитками, бо часто люди «не хочуть переплатити дві гривні в касі, але їхати нормально». Найболючіше питання для Валентина та його водія це ціна на газ. Кажуть, що він не дешевшає і перевізники не заробляють нічого із перевезення людей.